?[..] a Pride felvonulás után Gajdics Ottó, karcFM-es vezér és prominens fideszes megmondóember ?Az igazi büszkeség? írása vezércikként jelent meg a Magyar Nemzetben. Gőgről, minden értéket felrúgó eszementségről, támadássorozatról beszél. ?Moslékkoalíciós? felhasználást is emleget, majd empátiát követel a saját álláspontja iránt.?
?A Pride egyszerre ünnep és tüntetés. Igen, mind a kettő egyszerre. Az ünneplés része abban van, hogy végre egyszer egy évben a nyilvánosságban, egy elfogadó közösségben élheti meg egy csomó ember, amit minden nap meg szeretne élni. [..] Büszkén felvállalni életünk egyik meghatározó részét teljesen érthető dolog.?

?A Pride tüntetés része abban van, hogy a jogegyenlőségtől még messze vagyunk, sőt, a kormány ez ellen tesz is. [..] Ha egy társadalmi réteget elnyomnak és elhallgattatnak, akkor az ellenállás egyik legkézenfekvőbb módja a tüntetés. És a kiváló gondolat itt van: kiállunk megkülönböztetett honfitársaink mellett, fellépünk a jogaikért.?

A továbbiak részletesen a videóban.

Sapkás Piréz további közéleti politikai videoblogjai Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és Tiktok-csatornáján elérhetőek.