?Poe törvénye így hangzik: A szerző szándékának világos jelzése nélkül lehetetlen extrém nézetekről olyan eltúlzott paródiát készíteni, amit néhány olvasó ne gondolna valós véleménynyilvánításnak.?

?Van az idiótaságnak olyan szintje, amikor érvelni már értelmetlen, ilyen az, ha a külügyminiszterünk azt próbálja elhitetni velünk, hogy háttérhatalmak mozgatják a foci szervezeteket, vagy ha főműsoridőben egy neves politikai kommentátor ilyeneket mond: A Sátán Európában, Nyugat-Európában átvette az uralmat. [..] Az ilyen eszmefuttatások már annyira hülyék, hogy a szatíra az egyik legjobb eszköz ellenük, ennek egyike a Poe törvénye. Görbe tükröt mutat és kritikai gondolkodásra serkent.?

? A közbeszéd szintjéről árulkodik, hogy mennyire egyszerű érvényesíteni a Poe törvényét Magyarországon, ahol az megy ritkaságszámba, ha egy kormánymédia anyagában NINCSEN összeesküvés-elmélet. Gyurcsány, Soros, Brüsszel, meleglobbi, migránssimogató és újabban: UEFA és Sátán.?

A továbbiak részletesen a videóban.

Sapkás Piréz további közéleti politikai videoblogjai Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és Tiktok-csatornáján elérhetőek.