?[..] homofóbnak neveztem az [ún. ?pedofil?] törvényt. Annak is tartom. Ezzel nem általánosítani gondoltam a kormány szavazóira, csupán magát a törvényt tituláltam annak. Szerintem a jelenlegi közbeszédben ez a leglényegesebb jellemzője, és ha nem is a legpontosabb, a legjobb szó rá.?

? Azzal, hogy egyszerű, érthető nyelven mondunk el dolgokat, sokkal könnyebben adunk át fontos információt. [..] Népirtásnak nevezni azt, ami nem az, csökkenti a szó erejét a jövőben. [..] Viszont nem nevén nevezni az igen kártékony tevékenységeket, normalizálja azokat és kisebbíti a jelentőségüket. A harag, amit egy olyan szó, mint a homofób, ki tud váltani, hasznos tud lenni ezekkel a káros tevékenységekkel szembeni ellenállásban.?

?A leggyorsabb kifogás a te sem olvastad el után az lenne, hogy a törvény valójában a pedofilok ellen készült. Természetesen ez direkt összemosás a Fidesz részéről, nem véletlenül rakták be ugyanabba a törvénybe. Bevett LMBTQ-ellenes hagyomány útján a pedofil és az LMBTQ szavakat társítják össze. A törvény lényege, úgymond esszenciája pont a homofób része.?

A továbbiak részletesen a videóban.

Sapkás Piréz további közéleti politikai videoblogjai Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és Tiktok-csatornáján elérhetőek.