„A politika nagyon sok szót kitalál, jelentését eltorzítja, vagy szüneteket  kitöltő káromkodássá alakítja. De egy, a kétértelműsége miatt igen gyakran használt szóra talán kevésbé kapjuk fel a fejünket, ez nem más, mint a normális.”

„A normális szónak ma már két főbb értelme van, ami a közbeszédben gyarkan és szándékosan összekevert. Az átlagos és tipikus értelméhez gyakran hozzácsapják a szociális normákhoz való alkalmazkodás jó megítélését. Így egy statisztikailag leíró jelentéshez morális értéket tulajdonítanak. Ami normális az így nem csak átlagos, hanem jó is lesz.”

„Freud egyik legnagyobb érdeme, hogy megszabadította a szexualitást az addigi stigmáktól, tabuktól, [Freud] egyik legnagyobb bűne viszont az, hogya szexuális normától való eltérések keletkezésének valamiféle szükségszerű  külső hatást tulajdonított. [..] Szerencsére a pszichológia tudománya ezt mára már kijavította, de a freudi gondolat sajnos mai napig jelen van. Ez a téves ötlet lehet az alapja a június 15-án megszavazott törvénynek is, ami a pedofíliát összemossa a homoszexualitással, miközben a fiatalok LMBTQ-témákban releváns információhoz jutását próbálja megszüntetni.”

Szó lesz még az Overton-ablakról és annak az agresszív propaganda okozta polarizációjáról.

A továbbiak részletesen a videóban.

Sapkás Piréz további politikai-közéleti blogjai Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és Tiktok-csatornáján elérhetőek.